Nieuws

MEER WOONLENINGEN DOOR LAGERE REGISTRATIERECHTEN

Tijdens de zomermaanden juli-september werden liefst 13 procent meer woonleningen afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de statistieken inzake hypothecair krediet van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Die stijging is onder meer het gevolg van de lagere verkooprechten (registratierechten) sinds 1 juni.

In het derde trimester van 2018 werden er ongeveer 62.500 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van iets meer dan 8,5 miljard euro (exclusief herfinancieringen). Dit is een stijging van het aantal verstrekte kredietovereenkomsten met 13% ten opzichte van het derde trimester van vorig jaar. In bedrag werd er 18% meer krediet verstrekt dan toen.

Herfinancieringen buiten beschouwing gelaten, steeg het aantal kredietaanvragen in het derde trimester van 2018 met omzeggens 8% ten opzichte van het derde trimester van 2017. Ook in bedrag was er een stijging, met iets meer dan 11%.

Afwachtend 2de kwartaal

“De lage rentevoeten blijven nog steeds een sterk ondersteunend effect hebben op de kredietaanvragen en de kredietverlening”, zo stelt Ivo Van Bulck, secretaris-generaal van de Beroepsvereniging van het Krediet. “De aanpassing van de registratierechten in Vlaanderen voor de aankoop van een woning vanaf 1 juni 2018 leidde tot een  afwachtende houding van de consument in het tweede trimester, die volledig is gecompenseerd in het derde trimester.”

Bron: Febelfin

Volledig persbericht: klik rechtsonder op meer info.

Foto: Pexels31/10/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België