Nieuws

LENEN VOOR EEN HUIS NOOIT ZO GOEDKOOP

Wie de voorbije weken een woonkrediet afsloot, deed dat aan historisch lage tarieven. Zo blijkt uit gegevens van de vergelijkingssite Spaargids.be.

“Nooit eerder zagen we zo’n laag tarieven”, zegt Kristof De Paepe van Spaargids.be. Eind vorige maand werd met een tarief van 1,29 procent het laagterecord van februari 2016 op de vergelijkingssite geëvenaard, maar het kan dus nog lager. Ook voor hypothecaire leningen op 25 jaar noteert Spaargids.be historisch lage tarieven.

Lage rentebeleid ECB

Ook het onafhankelijke advieskantoor Immotheker noteert historisch lage tarieven (1,53%). Volgens zijn rentebarometer, die de rentestand bij 16 banken opvolgt, bedraagt de gemiddelde vaste hypotheekrente op 20 jaar 1,78 procent. Je krijgt zo’n tarief alleen als je een goed dossier kunt voorleggen en minstens 20 procent van de aankoop zelf financiert.

De lage tarieven zijn een gevolg van het lage rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de dalende marktrente. De ECB besliste onlangs om haar beleidsrente dit jaar zeker niet te verhogen. Desondanks bereikt de hypotheekrente wel een laagterecord, als gevolg van de concurrentie tussen de banken.

Correct tarief

Volgens KBC zijn de lage tarieven die op Spaargids.be genoteerd worden zeker geen algemene regel. “We proberen klanten van de eerste keer een correct tarief te geven. Dat varieert van de ene persoon tot de andere, afhankelijk van het dossier en de persoonlijke situatie”, zegt woordvoerster Ilse De Muyer.

Bron: Netto

Foto: Pixabay

Klik rechtsonder op 'meer info' en lees het volledige artikel12/04/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België