Nieuws

VERKOOP MILJOENENWONINGEN OP RECORD

Er werden in België in 2017 meer woningen van minstens 1 miljoen euro verkocht dan ooit tevoren. Knokke blijft de kampioen, maar Gent rukt op. Water trekt de Belg met centen aan.

Sinds 2013 is het aantal verkooptransacties van huizen in het topsegment met 37 procent gestegen tot 597. Dat blijkt uit cijfers van het statistisch bureau Statbel, die De Tijd kon inkijken. Voor appartementen was er toename met 41 procent tot 213.

Knokke

In geen enkele stad of gemeente werd meer luxevastgoed verkocht dan in Knokke-Heist. Het neemt met 100 transacties 47 procent van alle luxeappartementen voor zijn rekening. De helft daarvan werd verkocht voor 1.285.000 euro of meer. Voor luxeappartementen staat Antwerpen op de tweede plaats. De prijs van een appartement (1.495.000 euro) was er hoger dan in Knokke.

Ook voor huizen voert de mondaine badstad met 85 verkooptransacties de rangschikking aan. De helft ging voor meer dan 2 miljoen euro de deur uit, met dank aan de 1.000 villa’s in het Zoute. De helft daarvan wordt gewaardeerd op minstens 1,5 miljoen euro.

Gent

Ukkel staat voor huizen op afstand op de tweede plaats, gevolgd door Gent, Antwerpen, Elsene, Brussel en Sint-Genius-Rode. Gent is de belangrijkste groeipool. Het aantal verkochte miljoenenhuizen in het arrondissement Gent steeg in vier jaar tijd met 138 procent tot 62.

Water

De markt van de bestaande luxewoningen ondervindt concurrentie van de vele nieuwbouwprojecten aan de kust of in het binnenland, vaak ook aan het water. Dat geldt zeker voor Gent en Antwerpen (het Eilandje en langs de Schelde).

Bron: De Tijd

Hoe duur is luxevastgoed in uw gemeente?

Klik rechtsonder op ‘meer info’ en ontdek op de interactieve kaart hoeveel u betaalt voor het luxevastgoed in uw gemeente.1/10/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België