Nieuws

VASTGOEDSECTOR LAUWERT MINISTER TOMMELEIN

Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein heeft tijdens de uitreiking van de Real Estate Awards de Pieter Pourbusprijs ontvangen. De prijs wordt jaarlijks door CIB Vlaanderen aan een politicus of organisatie uitgereikt die zich positief inzet voor de Vlaamse vastgoedsector.

Tommelein, die onder meer de hervorming van de schenk- en erfbelasting én de hervorming van de verkooprechten heeft doorgevoerd, is een waardig opvolger van de laureaat van vorig jaar, Koen Geens. “We zijn ervan overtuigd dat de hervorming van de verkooprechten sinds 1 juni de vastgoedmarkt een boost zal geven”, meent de beroepsfederatie.

Hervorming klein beschrijf

Het hoeft geen betoog dat de sector al zeer lang vragende partij en actieve pleitbezorger was voor een hervorming van het klein beschrijf. Het herdenken en een verlaging van de registratiebelastingen vormde een belangrijke prioriteit. De hervorming die op 2 januari 2018 werd aangekondigd door minister Tommelein komt hieraan in belangrijke mate tegemoet.

Positieve beoordeling

“Aangezien het klein beschrijf in 2016 nog slechts voor 20% van de aankopen van een gezinswoning werd toegepast, betekent dit dat ongeveer 80% van de Vlaamse vastgoedkopers wint met de hervorming. Niet alleen wordt dus komaf gemaakt met de nadelen verbonden aan het gebruik van het KI, daarenboven kiest men doelbewust voor een tariefverlaging. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de hervorming door vastgoedprofessionals positief wordt beoordeeld”, onderstreept CIB Vlaanderen.

Bron: CIB Vlaanderen

Foto: www.tommelein.com7/06/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België