Nieuws

U HEEFT TERECHT VEEL VERTROUWEN IN DE VASTGOEDSECTOR

Vastgoed en België, het blijft een geslaagd huwelijk. Het vertrouwen van de Belg in vastgoed als veilige belegging was de voorbije jaren nog nooit zo groot. Het aantal vastgoedtransacties stijgt dan ook jaar na jaar.

CIB Vlaanderen - de grootste beroepsfederatie van vastgoedmakelaars en syndici - en het BIV - het beroepsinstituut van de sector - gaan hiermee in de tegenaanval tegen WES Research. Het marktonderzoeksbureau komt met cijfers op de proppen dat 42% van de Belgen geen of amper vertrouwen zou hebben in de vastgoedsector.

Marktaandeel stijgt

Uit objectieve cijfers blijkt echter dat het marktaandeel van de sector bij verkoop in 2012 voor het eerst de grens van 50% overschreed. Doorheen de jaren is het marktaandeel verder blijven groeien tot 56% vandaag. Meer dan één derde van de verhuurders kiest voor een vastgoedmakelaar om hun huurwoning aan te bieden.

Klantentevredenheid

Ook wat betreft klantentevredenheid scoort de hele sector gemiddeld 7,7 op 10, meer dan geslaagd. Meer dan vier op vijf klanten (83%) raadt familie of vrienden aan om ook via een vastgoedkantoor te verkopen. Wie met een vastgoedmakelaar in zee gaat, is in de grote meerderheid van de gevallen tevreden tot zeer tevreden over de dienstverlening.21/11/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België