Nieuws

VASTGOED KOPEN GEBEURT IN 2019 DIGITALER DAN OOIT

Vastgoed kopen in 2019? Misschien bekijk je je droomwoning wel vanuit je luie zetel met een VR-bril. Of teken je de aankoopakte via je smartphone. Volgens vastgoedkenners zullen deze 5 digitale veranderingen in 2019 écht volledig doorbreken.

1. Virtual reality

Vandaag bezoeken huizenjagers gemiddeld twaalf panden voor ze hun droomwoning vinden. Uiteindelijk duurt het gemakkelijk een half jaar vooraleer een kandidaat-koper zijn keuze heeft gemaakt. Steeds meer makelaars lanceren daarom virtuele bezoeken. Niet alleen via touchscreens, maar in 2019 ook met Virtual Reality-brillen. In een uurtje tijd kan je gemakkelijk zeven à acht interessante panden bekijken. Alleen woningen die je daarna nog de moeite waard vindt, kan je daarna ‘live’ gaan bezoeken.

2. Aankoop via smartphone

Sinds kort is het voor het voor kopers en huurders mogelijk om quasi alle vastgoeddocumenten op een strikt wettelijke manier digitaal te ondertekenen. Door al die processen te digitaliseren, zal iedereen gigantisch veel tijd winnen en kan een document in principe op vijf minuten door alle partijen ondertekend worden.

3. Digitaal paspoort

Met de lancering van unieke digitale ‘woning’-paspoorten wordt het mogelijk om met enkele eenvoudige muisklikken meteen alle originele documenten op voorhand in te kijken. “Eén van de voordelen van die paspoorten is ook dat huiseigenaars, notarissen, makelaars en overheden zonder veel tijdverlies met elkaar kunnen communiceren en documenten kunnen uitwisselen of updaten.

4. Online openbare verkoop

De verwachting is dat de digitale openbare verkoop in 2019 op volle toeren gaat draaien. Tot nog toe moesten zij telkens fysiek aanwezig zijn op een veilingmoment om daar een officieel bod te kunnen uitbrengen. Dankzij het nieuwe platform kunnen ze dit nu gewoon vanuit hun luie zetel en kunnen ze ook ’s avonds na hun werk in alle rust nog een bod doen.

5. Huis online verkopen

Zes op de tien jongeren tussen 24 en 38 jaar die een eigen woning bezitten en willen verkopen, doen dat vandaag uit eigen hand. Dat heeft grotendeels te maken met de nieuwe technologieën en sociale media. In 2019 zal het beroep van makelaar zich hierop moeten aanpassen, bijvoorbeeld door hen online advies te verlenen of expertise van makelaars en juristen aan te bieden zodat huizenverkopers hun woning op een toegankelijke manier online kunnen verkopen.

Bron: www.bouwenwonen.net

Foto: Pexels20/12/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België