Nieuws

5 TIPS HOE JOUW PLANTEN JE VAKANTIE OVERLEVEN

Dolenthousiast heb je een vakantie geboekt, maar bij één ding stond je niet stil: je planten. En je wilt natuurlijk niet thuiskomen tussen verdorde exemplaren zodat het wel herfst lijkt. Laat dat je vakantiegevoel niet verpesten. Met deze vijf plantensurvivaltips vertrek je zorgeloos op vakantie!

1. Vertroetel vooraf

De kans dat je planten jouw reis overleven is des te groter als ze in topvorm zijn. Zorg vóór je vertrekt dat ze niets tekortkomen. Verpot ze op tijd in een grotere bloempot met verse potgrond en knip dode of verkleurde blaadjes af. Die kosten je plant alleen maar energie. Geef ze genoeg water, maar let erop dat ze niet verdrinken.

2. Stel je planten in stand-by

Planten hebben minder voeding nodig als ze minder verbruiken. Breng ze daarom in ‘stand-by’ voor je vertrekt: zet je potplanten in de schaduw en uit de wind. Zo droogt de grond minder uit. Of bedek die met wat stro of hooi. Pluk alle vruchten en uitgebloeide bloemen. Die vragen enkel energie.

3. Haal een housesitter in huis

Overhaal je ouders of beste vriend(in) met je schattigste puppyblik om zich over je huis te ontfermen. Geen Chinese vrijwilliger(s) te vinden? Geef je sleutel dan aan je buren en vraag of ze af en toe je planten willen gieten.

4. Bouw een bewateringssysteem

Een soort baxter maar dan voor je groene vrienden. Je kan het zelf maken met een lege wijnfles gevuld met water. Houd je duim op de opening en stop de fles ondersteboven in de grond of in een bloempot met aarde.

(Bekijk filmpje door rechtsonder op meer info te klikken)

5. Kies overlevers

Ben je een echte globetrotter en reis je de wereld af? Geef je planten dan aan vrienden of haal echte survivors in huis. Dat zijn planten die weinig zorg nodig hebben en die je makkelijk kan onderhouden. Vetplanten en cactussen bijvoorbeeld.

Bron: Roomed.nl2/07/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België