Nieuws

OPVALLENDE TREND IN JAPAN: WOMEN-ONLY-HOUSING

In de Westerse maatschappij is het doodnormaal dat mannen en vrouwen de meest dagdagelijkse zaken samen en door elkaar uitvoeren. Niet zo in Japan, waar naast gescheiden trein- en metrotoestellen nu ook ‘women-only-housing’-appartementen zijn.

Deze opvallende innovatie duikt de laatste jaren steeds meer op in de hoofdstad Tokio: appartementen waar alleen meisjes en vrouwen worden toegelaten. De trend kende al in 2005 zijn intrede in de Japanse conservatieve vastgoedsector, maar is nu booming business.

Hogere levenskwaliteit

Maar waarom?, denkt u luidop. Wel, in Japan is seksisme een groot probleem. Handtastelijkheden - op de trein of metro - is schering en inslag. Daarnaast helpen gescheiden appartementen vrouwen in hun zoektocht naar vrijheid, zekerheid en veiligheid in de stad.

Een ander belangrijk argument is dat het de levenskwaliteit van de bewoners verhoogt. Toch lijkt het een aanslag op de emancipatie van de vrouw, maar niets is minder waar.

Door een klein privégedeelte in combinatie met een collectieve zone (cohousing) leren bewoners elkaar beter kennen en ontstaan er betere contacten. Ze delen taken, helpen elkaar in minder ruimte. Geen slecht idee in het volgebouwde Tokio. Al lijkt het concept een doodgeboren kind in Vlaanderen.17/11/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België