Nieuws

GA EENS OP HUISRUILVAKANTIE: GOEDKOOP EN AUTHENTIEK

De vakantie-uittocht gaat bijna van start. Sommigen hun vakantie staat al maanden gepland, anderen wachten op een last-minute. Maar waarom géén huisruilvakantie? Wat? Een huisruilvakantie. Exotische bestemmingen, authenticiteit en een beperkt budget is plots géén onmogelijke cocktail meer. Hoe werkt dat precies en is het wat voor jou? Ontdek hier hoe de vork aan de steel zit.

1. Huisruil in praktijk

 Huisruil is kinderlijk eenvoudig: neem contact op met andere eigenaars, zoek naar gedeelde interesses en sluit een overeenkomst bij een match. De ruil kan voor een weekend tot zelfs een half jaar of langer. Tv, internet, zwembad en zelfs de auto kunnen in de deal zitten.

2. Goede organisatie

Je huis zomaar ruilen met wildvreemden is nooit een goed idee. Werk via een bekende organisatie die alles in goede banen leidt en een zekere kwaliteitscontrole uitoefent. Daar kan je achteraf ook je beklag doen als er wat misloopt. In België is Homelink een grote speler.

3. Gezond verstand

Wat heb je nodig voor huisruil? Een eigen huis is een must en een dosis gezond verstand doet de rest. Schrijf je in, maak een profiel aan en betaal de bijdrage. Die is beperkt, maar houdt toeristen met foute bedoelingen op afstand.

4. Warm welkom

Je huis zomaar overdragen vraagt véél vertrouwen. Laat je woning proper achter, zorg voor duidelijke instructies, een kleine attentie en genoeg kastruimte voor je gasten. Laat een familielid of buur je gasten rondleiden en zet een eerste maaltijd klaar in de koelkast: daarmee scoor je goede punten.

5. Extra dimensie

Je proeft letterlijk van de plaatselijke cultuur en verblijft ruim en persoonlijk in vergelijking met een hotel. Bovendien is het erg ecologisch! De lage kostprijs is niet onbelangrijk en daarbovenop ontstaan er soms fijne vriendschappen.

Bron: www.homelink.be27/06/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België