Nieuws

VASTGOED ALS SLIMME INVESTERING

De lage rentevoeten bij de banken en de belastingvoordelen zijn de twee belangrijkste drijfveren waarom uw investering in vastgoed een verstandige keuze is. Op die manier is ook de aanschaf van een tweede pand niet alleen weggelegd voor grote vermogens.

Vastgoed is alleen een interessante investering als u als belegger in kwestie een langetermijnvisie hanteert. Het is belangrijk om bij vastgoed veiligheid en rendement tegenover elkaar af te wegen. Commercieel vastgoed heeft een hoger potentieel rendement, maar het is conjunctuur-gevoeliger en dus risicovoller. Wie focust op veiligheid, kan het beste voor residentieel vastgoed gaan, en dan vooral voor de toplocaties.

Eén drempel

Welk soort vastgoed het meest interessant is, valt moeilijk te zeggen. Uit een studie van KBC in 2015 blijkt echter dat steeds meer beleggers kiezen voor een investering in een appartement. Bij beleggen in vastgoed is er één grote drempel: de hoge instapkosten. Boven op de aankoopprijs moet u belastingen en andere kosten (zoals notariskosten) betalen. Maar als u uw enige en eigen woning koopt met een hypotheek, krijgt u een belastingvoordeel via de woonbonus. Op de tweede woning is het fiscale stelsel van het langetermijnsparen van toepassing. Op die manier is investeren in vastgoed minder risicovol en dus een verstandige keuze.Bron: Knack/Extra, juni 2016.9/06/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België