Nieuws

BEREKEN DE MOBISCORE VAN UW WONING

Elke Vlaamse woning heeft voortaan een score voor duurzame mobiliteit. De Mobiscore, een initiatief van de Vlaamse overheid, geeft aan hoe goed het openbaar vervoer en voorzieningen als scholen, winkels, dokters en plaatsen voor ontspanning, te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Immosites kunnen de score in hun zoekertjes integreren.

Volgens het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wordt de keuze voor een woning meer en meer bepaald door de bereikbaarheid en nabijheid van voorzieningen. Vaak geven immokantoren die informatie nu al mee aan potentiële kopers, maar ze gebruiken daarvoor een eigen methode.

Uniform

De Mobiscore wil nu - voor heel Vlaanderen - op een uniforme manier de duurzame bereikbaarheid van voorzieningen - te voet of met de fiets dus - inzichtelijk maken. Deze score is gebaseerd op een berekening van de milieu-impact van mogelijke verplaatsingen die een gemiddelde Vlaming vanuit een specifieke locatie zou maken.

Milieu-impact

Voorzieningen zoals een bushalte, school, bank- of postkantoor, voedingswinkel, apotheker of bibliotheek die op wandel- of fietsafstand zijn gelegen, zorgen voor een kleinere milieu-impact dan voorzieningen verder weg. De aanwezigheid van een belangrijke openbaar vervoerhalte in de buurt zorgt voor een duurzamer verplaatsingspatroon naar verder weg gelegen bestemmingen.

Bereken uw score

De Mobiscore kan voor elke woning berekend worden via de website www.mobiscore.be. Op de website is ook meer info terug te vinden over de achtergrond en de score-berekening.

Bron: Belga

Foto: De Mobiscore van ons kantoor in Hasselt (8,3) is alvast prima.

Klik rechtsonder op ‘meer info’ op uw mobiscore te berekenen.22/06/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België