Nieuws

VOORAL GOEDKOPE WONINGEN WORDEN DUURDER

De sterke vraag en het krimpende aanbod op de vastgoedmarkt drijven de prijzen op. Goedkopere huizen en appartementen worden sneller duurder dan woningen in het luxe- en vaak ook het modale segment. Dat blijkt uit een data-analyse van De Tijd.

Vlaanderen kent al jaren een sterke vraag naar woningen. Voorts drijft de lage hypothecaire rente de prijzen op. Door de lage rente wagen meer mensen zich op de koopmarkt. Zeker in Vlaanderen is er meer interesse om te investeren in residentieel vastgoed om te verhuren. Het goedkopere segment geniet daarbij de voorkeur.

Woonbonus

De meeste experts zijn het erover eens dat de woonbonus heeft bijgedragen tot een verhoging van de woningprijzen. Omdat de woonbonus begrensd is, heeft die vooral een effect gehad op het lagere segment van de markt.

Kritiek

Steden en projectontwikkelaars krijgen de kritiek dat ze te weinig kleinere (en dus meestal goedkopere) woningen bijbouwen. Betaalbaar wonen is zeker in de grotere steden een groot probleem. Het aantal gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning is in een jaar tijd met 20.000 gestegen tot ruim 150.000.

Bron: Netto

Klik rechtsonder op ‘meer info’ en lees het volledige artikel.

Foto: 'Alexas Fotos' via Pixabay

 9/09/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België