Nieuws

5 TIPS TEGEN INBRAKEN TIJDENS UW VAKANTIE

Na een jaar hard werken ben u toe aan uw grote vakantie. De reis richting de zon ligt al lang vast. Maar de zomervakantie is ook een uitgelezen periode voor inbrekers om hun slag te slaan. De vele onbewoonde huizen vormen een ideale prooi. Met deze vijf tips krijgen inbrekers deze zomer geen kans:

1. Geef woning bewoond uitzicht

Gebruik tijdschakelaars die het licht op verschillende ogenblikken aan- en uitschakelen, laat uw rolluiken op vastgestelde tijdstippen op en neer, laat goedkoop speelgoed achter in de tuin, … Vraag een goede buur om af en toe een kijkje te komen nemen.

2. Vermijd tekens van afwezigheid

Een overvolle brievenbus laat u best lichten door een buurman, permanent neergelaten rolluiken, briefjes op de deur waarop de duur van de afwezigheid vermeld is, … Geef de indruk dat u thuis bent.

3. Beperk mogelijke buit

Houdt zo weinig mogelijke waardevolle zaken in huis. Geef ze tijdens uw afwezigheid in bewaring bij vrienden of familieleden. Merk en registreer uw bezit en maak er eventueel foto’s van. Sluit binnendeuren en kasten niet af.

4. Voor vertrek

Ga tijdig na of het hang- en sluitwerk van uw woning voldoende weerstand biedt tegen inbraak. Informeer u ook tijdig over de mogelijkheden die er zijn om uw woning te verzekeren tegen diefstal.

5. Bij vertrek

Sluit gas- en waterleiding af, laat geen voorwerpen achter die een diefstal vergemakkelijken, sluit alle buitendeuren en ramen, zelfs kleine kantelraampjes goed af.

 

Bron: www.lokalepolitie.be19/07/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België