Nieuws

ONDERGRONDS WONEN, NIETS DAN VOORDELEN

Ondergronds wonen is bijzonder én wordt steeds populairder. In Noorwegen is het de normaalste zaak van de wereld waarbij ze zich op deze manier wapenen tegen het kille klimaat. Leven onder de grond gebeurt niet alleen in vochtige kelders, maar kan evenzeer in architecturale pareltjes. En er zijn ook tal van voordelen aan verbonden.

1. Betere isolatiewaarden

Een woonst onder de grond wordt vaak gemaakt met een betonnen ondergrondse koepel. Dat maakt dat de isolatiewaarden van dit type woonst zeer goed zitten: in de zomer geniet je van een lekker koele binnentemperatuur, in de winter hou je het heerlijk warm. Je energiefactuur vaart er wel bij, want je maakt minder stookkosten. Belangrijk is wel te investeren in een goede ventilatie, opdat het binnenklimaat altijd gezond blijft.

2. Kleiner grondoppervlak, dus goedkoper

Als je ervoor kiest om (deels) ondergronds te bouwen, heb je in eerste instantie al een kleiner stuk bouwgrond nodig. Op die manier kan je al heel wat geld besparen. Je kan bovendien zelf kiezen hoeveel ruimte je boven de grond wil laten uitkomen en welk deel onder de grond blijft.

3. Maximale privacy

Ondergronds wonen is een winnaar op het vlak van privacy. Niemand kan je storen. Bovendien zit je in je ondergrondse woning lekker beschermt tegen zware weersomstandigheden.

4. Verstoort landschap niet

Met ondergrondse huizen kan je gemakkelijk bouwen op een hellende ondergrond. Dé hoofdreden waarom deze woonvorm zo populair is in Noorwegen. Bovendien verstoor je het landschap niet echt, want het is onder de grond te doen. Wie zegt dat een ondergronds huis een donker/vochtig kot is dat moeilijk bereikbaar is, moet maar eens met een architect gaan praten.

Klik rechtsonder op 'Meer info' en bekijk een fotospecial van ondergrondse architecturale pareltjes.2/11/2016 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België