Nieuws

6 OP 10 VLAAMSE WONINGEIGENAARS PLANT GEEN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

Zes op de tien Vlaamse woningeigenaars plannen de komende vijf jaar geen belangrijke energiebesparende maatregel zoals extra isolatie, hoogrendementsplaats of het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse enquête van het Vlaams Energieagentschap. Financiële aspecten vormen een belangrijke drempel.

De peiling bij 1.001 Vlaamse huishoudens werd in april uitgevoerd. Ruim negen op de tien Vlamingen vindt energiebesparing belangrijk tot heel belangrijk. Bijna driekwart van de bevraagden vindt het belangrijk voor de toekomst en de volgende generaties om rekening te houden met de impact van het energieverbruik op het klimaat.

Financiële aspecten

Voor een aantal investeringen vormen financiële aspecten een belangrijke drempel, maar voor heel wat maatregelen spelen ook andere redenen een rol. Vaak vinden Vlamingen dat er al voldoende maatregelen aanwezig zijn of zien ze energiebesparende of milieuvriendelijke maatregelen niet als een prioriteit.

Zuhal Demir

“We gaan zoveel mogelijk premies, die gericht zijn op energiebesparing, kwaliteitsverbetering en aanpassing van de woning, in één loket bundelen met het oog op één overkoepelende woningrenovatiepremie”, zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Dat is eenvoudiger en laat gezinnen toe om duidelijker zicht te krijgen op financiële ondersteuning bij hun investering.”

Bron: Knack / Belga

Foto: Maria Godfrida via Pixabay13/12/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België