Nieuws

EERSTE BURENPREMIES VOOR RENOVATIES TOEGEKEND

De Vlaamse overheid heeft de eerste burenpremies toegekend aan renovatieprojecten in Hasselt, Tongeren en Oostende.

Bij een burenpremie engageren minstens tien mensen uit dezelfde stad of gemeente zich om hun huis of appartement energie-efficiënter te maken. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) hoopt op die manier meer mensen te overtuigen hun woning energiezuiniger te maken.

'BENOvatiecoach'

Sinds oktober is de burenpremie van de Vlaamse overheid van kracht. Als minstens tien mensen in dezelfde stad of gemeente samen hun huis of appartement energie-efficiënter maken, krijgen ze elk tot 400 euro om een 'BENOvatiecoach' aan te stellen. Die begeleidt het hele project van a tot z: een renovatieplan opstellen, offertes opvragen en vergelijken, de werken opvolgen, een kwaliteitscontrole uitvoeren, energiepremies aanvragen, enzovoort.

Minder rompslomp

Deze maand werden de eerste burenpremies toegekend voor renovatieprojecten in Hasselt, Tongeren en Oostende. Distributienetbeheerders Eandis en Infrax betalen de burenpremie uit, die bovenop de bestaande premies voor energiebesparende maatregelen komt.

"De burenpremie kan een extra stimulans zijn voor wie weinig tijd heeft of er tegenop ziet om de werken van een energierenovatie op te volgen. Door mensen heel wat rompslomp uit handen te nemen, hopen we meer mensen te overtuigen om hun huis of appartement energie-efficiënter te maken", aldus Tommelein.

Voor meer info: klik rechtsonder op 'meer info'.

Bron: De Tijd14/11/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België