Nieuws

VIJF VOORDELEN VAN EEN APPARTEMENT

Een huis of een appartement? Deze obligate en niet-originele zuchtvraag krijgt u altijd voorgeschoteld als u vertelt dat u vastgoed wil kopen. Voor zowel huizen als appartementen zijn er voor- en tegenstanders. “Een appartement heeft toch geen tuin”, is een veelgehoord cliché. Al heeft wonen in een appartement ook tal van voordelen. Minstens vijf wat ons betreft.

1. Soms goedkoper

Misschien opmerkelijk, maar in ons land zijn gemiddeld gezien huizen (205.233 euro) goedkoper dan appartementen (220.739 euro). Toch hangt dit voornamelijk af van de gemeente van voorkeur, dus is het verstandig om dit vooraf even grondig te checken. De bankrekening is u dankbaar.

2. Minder energiekosten

Waar uw portemonnee ook bijzonder gelukkig mee gaat zijn, zijn de lagere energiekosten. In een appartement geniet u van een betere warmte-isolatie. Denk maar eens aan de warmte van alle buren boven, onder en naast u. Zet die thermostaat al maar wat lager.

3. Sociale controle

Als u op vakantie gaat, zijn er wel genoeg mensen om uw planten water te geven. Heel wat medebewoners zullen ook onbewust een oogje in het zeil houden. Deze sociale controle heeft geen invloed op uw privacy, maar komt het veiligheidsgevoel ten goede. Inbrekers? Geen enkele kans.

4. Weg met de trap

Die avond dat u in de zetel ligt te slapen en nog naar uw bed moet verhuizen. Of u komt terug van een avondje stappen. Trappen? Nee, bedankt. Alle kamers liggen op dezelfde verdieping. Ook voor (oudere) mensen met minder mobiliteit biedt dit een enorm voordeel. En als uw appartement op de zesde verdieping ligt? Daarvoor is er toch de lift.

5. Geen tuin, of toch?

Helaas, daar is dat eeuwige cliché-argument van geen tuin. U kan beter al een goede repliek voorbereiden. Of beter, zoek naar appartementsgebouwen met een gemeenschappelijke tuin. Vandaag de dag zijn er zelfs appartementen op het gelijkvloers met een privétuintje. Voilà, van antwoord gediend.13/12/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België