Nieuws

INVLOED VAN SOCIALE MEDIA OP VASTGOEDMARKT

Wanneer vrienden op sociale media delen dat ze een huis kochten, dan ben je sneller geneigd om ook op zoek te gaan naar een pand op de vastgoedmarkt. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille.

Het Amerikaanse National Bureau of Economic Research voerde een studie bij 1.250 respondenten in Los Angeles. In het onderzoek werden ook de gegevens van 434.000 huurders en ruim 1 miljoen eigenaars geanalyseerd.

“Wanneer je ziet dat mensen een huis kopen, dat in waarde stijgt en uiteindelijk geld verdienen met de verkoop ervan, lijkt dat ook voor jou een betere investering”, zegt Johannes Stroebel, professor economie aan de Universiteit van New York. “Het toont aan dat een positieve ervaring binnen je sociale netwerk een belangrijke factor is en uiteindelijk je eigen keuze bepaalt.”

Ook negatief

Toch is er ook de keerzijde aan de medaille. Wanneer je bij kennissen negatieve ervaringen leest op sociale media - zoals verlies - ben je eerder geneigd om het huis te verkopen en te gaan huren. Uiteindelijk zou 1% hun eigendom goedkoper verkopen dan normaal.

“Sociale media beïnvloedt dus wel degelijk of je uiteindelijk de huizenmarkt al dan niet op gaat. Dat kan zowel in positieve als in negatieve zin zijn”, klinkt de samenvatting van Jason Dorsey, Chief Strategie van een Texaans onderzoeksbureau.21/06/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België