Nieuws

GEEN SCHRIK, NOG NOOIT ZO WEINIG WONINGINBRAKEN

Wanneer u een woning koopt, hoeft u steeds minder bang te hebben dat u inbrekers over de vloer zal krijgen. Uit cijfers van de VRT blijkt dat de criminaliteit - en specifiek het aantal wooninbraken - nog nooit zo laag is geweest.

Sinds 2000 worden er cijfers bijgehouden met betrekking tot criminaliteit. Zo is de laatste vijf jaar het aantal misdrijven met 15 procent gedaald. Daarbij springt de daling van het aantal woninginbraken fors in het oog: 8,7 procent minder in vergelijking met vorig jaar.

Nationaal veiligheidsplan

Inbraken zijn een prioriteit in het nationaal veiligheidsplan en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. De meeste politiezones beschikken over een diefstalpreventieadviseur die de bevolking sensibiliseert, de waakzaamheid verhoogt en kleine goedkope oplossingen aanreikt die het aantal inbraken gevoelig doet dalen.

Een kleine kanttekening wel is dat het aantal inbraken met geweld, de zogenoemde home invasions, toeneemt met 30 procent. Het aantal gewapende diefstallen daalt lichtjes met 1,7 procent.

Bron: www.deredactie.be25/10/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België