Nieuws

ORKAAN IRMA TEISTERT LANDGOED VAN TRUMP OP SINT-MAARTEN

Zowel in Het Witte Huis als op de vastgoedmarkt zit het Donald Trump niet mee. Het landgoed ‘Le Château des Palmiers’ - op het Franse gedeelte van Sint Maarten - kwam in het oog van de Irma-storm terecht. En net nadat de prijs al met 11 miljoen dollar was gezakt.

Afgelopen mei zette de Amerikaanse president zijn landgoed te koop voor 28 miljoen dollar. Kortgeleden verlaagde hij de prijs met ruim 11 miljoen dollar tot 16,9 miljoen dollar. Nu blijkt dat het landgoed de orkaan Sint-Maarten ook nog over zich heen heeft gekregen. Hoeveel schade er is, is nog niet bekend. Het zal de prijs geen goed doen.

20 miljoen dollar

Trump kocht het landgoed in 2013 voor bijna 20 miljoen dollar. Hij komt er zelden zelf, maar zag het vooral als een investering. Trump gebruikt het landgoed in de Caraïben om te verhuren. Volgens documenten verdient hij daar tussen de 100.000 en 1 miljoen dollar per jaar mee.

Vanaf 6.000 dollar per nacht kunnen gasten genieten van ‘het beste van beide werelden: aantrekkelijke Franse flair en de levendige Nederlandse opwinding”. Het landgoed van twee hectare ligt aan de Baie aux Prunes, op het Franse gedeelte van het eiland. Het bevat twee villa’s met vijf en vier slaapkamers en een huis voor een opzichter.

2,5 meter hoge muur

Het resort zelf is voorzien van alle gemakken, waaronder een fitnesscentrum, een tennisbaan, een bar en een groot verwarmd zwembad. De grootste slaapkamer heeft een bubbelbad en balkon met zeezicht. Ook is er een muur van 2,5 meter hoog om privacy te garanderen. De verkoop heeft de Amerikaanse president in handen gegeven van Sotheby’s. Maar of er na de storm een koper interesse zal tonen, is zeer twijfelachtig.18/09/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België