Nieuws

VAN BOEING 747 NAAR LUXUEUZE VILLA

‘Als ik nu eens van delen van een vliegtuig een villa maak?’. Die vraag heeft architect David Hertz zichzelf gesteld. Hij realiseerde het lumineuze idee op zijn woning in Malibu, aan de westkust van de Verenigde Staten. Kijk binnen in deze uitzonderlijke villa. Fasten your seatbelt!

Het was eigenlijk David Hertz’ klant die met een opmerkelijk verzoek kwam. De vrouw wilde een huis met curven, waar zo weinig mogelijk scherpe hoekjes en kantjes te vinden waren. Bij de architect ging vervolgens een lichtje branden en werd al snel duidelijk dat een vliegtuigvleugel kon dienen als dak én als pronkstuk voor de woning.

2.500 vierkante meter

Na lang opzoekwerk kwam David bij de vleugel van een Boeing 747 uit, goed voor meer dan 2.500 vierkante meter oppervlakte. Ondanks het hele gebouw, dak incluis, extreem licht is, is er gebruik gemaakt van dergelijke materialen die zorgen voor een ongekende stevigheid. Een windhoos zal deze woning dus niet zomaar wegblijven.

25 miljoen euro

Het bleef niet bij vleugels alleen. De architect wist een ongebruikte Boeing 747 (ooit een marktwaarde van 25 miljoen euro) op te kopen voor 25.000 euro. Het vliegtuig werd gestript en door helikopters getransporteerd aan 7.000 euro per uur.

Niet alleen vleugels

De woning bevat naast de vleugels van de Boeing 747 dus ook grote delen van de cockpit en in de tuin vind je vliegtuigmotoren die perfect verwerkt zijn als vuurkorf. Daarnaast worden daken in de bijgebouwen ondersteund door de rompen van het vliegtuig en wordt er zelfs van de laadruimte delen gebruikt om te dienen als dak van de boerderij.

Graag een rondleiding? Klik rechtsonder op 'meer info' en stijg op.17/10/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België