Nieuws

WIE GRONDIG RENOVEERT, BETAALT GEEN ONROERENDE VOORHEFFING

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein wil de totaalrenovatie van woningen aantrekkelijker maken door de invoering van een fiscaal voordeel.

Tommelein wil werk maken van energiezuinige woningen in België. “Wie zijn woning op meerdere plaatsen isoleert en zo het energieverbruik onder een bepaalde grens krijgt, krijgt korting op de onroerende voorheffing. In sommige gevallen wordt die zelfs helemaal geschrapt”, zei de minister in De Zevende Dag.

Voor iedereen

Ook mensen die de renovatiewerken niet in één keer kunnen uitvoeren, zullen volgens de minister optimaal gebruiken kunnen maken van de fiscale korting. “We geven met de Vlaamse regering de mogelijkheden om de volgende drie jaar goedkoop of gratis te lenen zodat men verbouwingen kan doen”, aldus Tommelein.

Volgens de minister genieten mensen die een renovatie laten uitvoeren vandaag van een dubbele subsidiëring: “Ze krijgen zowel een fiscale aftrek als een premie.” Vanaf 2017 krijgen Belgen die renoveren enkel nog een premie. “Wie voor eind december zijn bestelling plaatst en het volgend jaar uitvoert, krijgt nog altijd fiscale aftrek”, benadrukt hij.11/10/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België