Nieuws

EPC IN EEN NIEUW JASJE VANAF 2019

In januari 2019 zit het EPC in een nieuw jasje. Bij verkoop of verhuur blijft het verplicht, maar het zal nieuwe informatie bevatten en een stuk visueler uitzien. Het kerngetal wordt uitgebreid met een label en de aanbevelingen worden concreter.

Wat is EPC?

In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Het EPC informeert potentiële kopers en huurders over de energieprestaties van het gebouw.

Tien jaar na de lancering van het EPC wordt aan een grondige uitbreiding gewerkt. Het vernieuwde EPC wil nog meer sensibiliseren, informeren en uiteindelijk aanzetten tot een grondige energetische renovatie van de woning. Startdatum is in januari 2019 voorzien.

Labels

Op het nieuwe EPC zal een label toegevoegd worden, gaande van A+ (een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning). Door het label toe te voegen, zal de potentiële koper of huurder nog sneller de energieprestatie van het pand kunnen inschatten en zal hij deze gemakkelijker kunnen vergelijken.

Aanbevelingen

Daarnaast worden de aanbevelingen grondig uitgebreid, overzichtelijk weergegeven en aangevuld met een kostenindicatie. Dit zal de potentiële koper/huurder op een snelle en eenvoudige manier inzicht geven in wat er nog moet gebeuren om de woning energetisch in orde te maken en wat de grootte-orde is van het bijhorende kostenplaatje. Ook zal er technische informatie terug te vinden zijn op het nieuwe EPC.

Huidig EPC

Zolang mensen over een geldig EPC beschikken, hoeven ze geen nieuw EPC te laten opmaken. Het oude EPC blijft sowieso tien jaar geldig. Als men vanaf januari 2019 een EPC laat opmaken, dan zal dit automatisch het vernieuwde EPC zijn.

Bron: energiesparen.be

Bekijk video (rechtsonder 'meer info')28/02/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België