Nieuws

HOOGSTE WOLKENKRABBER VAN WEST-EUROPA ZAL VERRIJZEN IN PLATTELANDSDORPJE

In Londen? Berlijn? Parijs misschien? De hoogste toren van Europa zou in principe binnenkort moeten verrijzen… op het Deense platteland. Het kledingbedrijf Bestseller gaat in de gemeente Brande een wolkenkrabber van 320 meter hoog neerpoten.

Brande, de ingedommelde plattelandsgemeente met amper 7.000 inwoners in Jutland, treedt uit de anonimiteit met een groots project. Een nieuwe wolkenkrabber - meteen de hoogste van West-Europa - zal Brande voorgoed op de kaart zetten.

7.000 winkels

Het initiatief komt van het Deense kledingbedrijf Bestseller met 7.000 winkels wereldwijd. De familie achter de keten - sinds 1975 - behoort tot één van de rijkste families van Denemarken en wil nu iets terugdoen voor de gemeente.

De lokale autoriteiten hebben de ambitieuze plannen goedgekeurd. De wolkenkrabber wordt 320 meter hoog, en doet daarmee tien meter beter dan de ‘Shard’ in Londen die nog tot 2023 de hoogste toren van West-Europa zal zijn.

60 km ver

Omdat het omliggende landschap zo vlak is als een biljarttafel, zal je niet meer naast het gigantische bouwwerk kunnen kijken. De toren zal van 60 km ver te zien zijn. Bezoekers van Legoland dat 30 km verderop ligt, zullen de wolkenkrabber aan de horizon ontwaren.

Bron: The Guardian/HLN

Foto’s: Dorte Mandrup Arkitekter16/04/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België