Nieuws

KLEINE SPELERS VERLAGEN RENTES INZAKE WOONLENINGEN

De kleine spelers roeren zich stevig in de strijd inzake woonleningen. De onlinespelers Hello Bank! én Keytrade Bank hebben de rentes fors doen dalen. “Erg scherp”, zegt Kristof De Paepe van de gespecialiseerde site spaargids.be over de verlaging.

Hello Bank!/Keytrade Bank

Hello Bank!, de onlinedochter van BNP Paribas Fortis, laat de rentes voor zijn woonleningen fors dalen: van 1,90% naar 1,65% voor een lening met vaste rente op 20 jaar. Voor een vaste lening op 15 jaar gaat de rente van 1,65% naar 1,40%, voor een vaste lening op 25 jaar gaat de rente van 2,05% naar 1,90%.

Eerder verlaagde ook al Keytrade Bank, eveneens een onlinespeler, de rente op 20 jaar naar 1,62%. Keytrade moest, door het grote succes, zelfs de rentes weer optrekken naar 1,92%. Het succes van de goedkope woonleningen was overweldigend, klinkt het bij Keytrade. “In plaats van de verwachte honderden aanvragen, kregen we er duizenden”, aldus een woordvoerder.

Transparantie

De onlinespelers leggen de grootbanken met hun transparantie het vuur aan de schenen, zegt Kristof De Paepe van spaargids.be. “De massale instroom bij Keytrade bewijst het. Er is heel veel vraag naar transparantie. De grootbanken kunnen niet langer hun favoriete spelletje spelen: de consument alle banken laten afgaan om de laagste rente te vinden.” Hij verwacht dan ook dat de grootbanken het vaste onlineaanbod en de bijhorende transparantie van de onlinespelers zullen moeten volgen.25/09/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België