Nieuws

LAAT UW WERKGEVER MEEBETALEN AAN UW HUUR OF WOONKREDIET

Woont u op minder dan 5 kilometer van uw werk, dan kunt u uw huisvestingskosten financieren via het mobiliteitsbudget. Al zijn er wel beperkingen.

Werknemers kunnen sinds 1 maart hun (recht op een) bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget. Als u binnen een straal van 5 kilometer van uw werk woont, behoort ook de inbreng van de huurkosten of de intresten van een hypothecaire lening tot de mogelijkheden.

“Dat gebeurt onder het motto dat geen of minder mobiliteit ook een oplossing biedt voor de verkeersknoop’, zegt Veerle Michiels, mobiliteitsexpert van de hr-dienstverlener SD Worx.

Hoe?

Of u een koppel vormt of alleenstaand bent, maakt geen verschil. In beide gevallen kunt u de huurkosten of intresten van uw hypothecaire lening met het mobiliteitsbudget financieren. Bij koppels moet de financiering dus niet worden beperkt tot het wettelijke aandeel van de betrokkene in de huurovereenkomst of de lening.

Om misbruik uit te sluiten moet u een verklaring - eventueel met een bewijsstuk - afleggen dat u effectief binnen een straal van 5 kilometer van uw werk woont. “Uw werkgever kan u ook laten verklaren dat dezelfde huisvestingskosten niet nog eens via een andere werkgever wordt terugbetaald”, zegt Michiels.

Belasting?

Net als bij een abonnement voor het openbaar vervoer of een fiets is de inbreng van uw huisvestingskosten in het mobiliteitsbudget vrijgesteld van sociale bijdragen en belastingen. Hebt u aan het einde van het jaar nog een restsaldo in cash, dan wordt dat niet belast.

Bron: De Tijd

Foto: Pexels8/07/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België