Nieuws

VIJF VORMEN VAN INVESTEREN IN VASTGOED

Vastgoed blijft één van de meest populaire disciplines onder investeerders en kent heel wat verschillende vormen. Om door het bos de bomen te zien, geven een inzicht in de vijf mogelijke vormen van investeren in vastgoed.

1. Woning voor de huurmarkt

Deze vorm is doorgaans de meest gekozen optie. Doel is het pand lang in portefeuille te houden. Zo kunnen de huuropbrengsten en de uiteindelijke meerwaarde van het pand jouw een goede investering bieden.

2. Appartement voor de huurmarkt

Net zoals voor een woning geldt ook voor een appartement dat de locatie van doorslaggevend belang is. Kopers van appartementen met investeringsdoeleinden houden echter ook rekening met de demografische shift in België. Gezinnen worden alsmaar kleiner, huisvesting steeds duurder en dus meer vraag naar appartementen.

3. Studentenkoten - en residenties

Ideale belegging voor jonge ouders of ouders van tienerkinderen ongeacht de leeftijd: de aankoop van een studentenkot, -kamer of studio. Een studentenonderkomen is een veilige investering. Maar ook hier: let goed op de locatie.

4. Serviceflats of seniorenresidenties

Belgen worden steeds ouder en deze mensen zullen een onderkomen zoeken wanneer het niet meer gaat om thuis te wonen. De markt van de serviceflats kent al enige tijd een hausse. Particuliere investeerders worden langzaam warm voor dit soort initiatieven. Bij dit soort van vastgoedinvestering is de locatie ondergeschikt.

5. Vakantiewoning of recreatief vastgoed

Een appartement kopen aan de Belgische kust of een bungalow in de Ardense bossen zijn zeer populaire vastgoedinvesteringen. Goedkoop op reis of even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en toch een huuropbrengst opstrijken.

Bron: Home & Trends Magazine10/12/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België