Nieuws

MILJOEN DOLLAR VOOR PARKEERPLAATS IN HONGKONG

Een zakenman in Hongkong heeft bijna een miljoen dollar neergeteld voor een parkeerplaats, ondanks de economische vertraging die er na meer dan vijf maanden van politieke crisis heerst.

Voor de parkeerplaats betaalde Johnny Cheung Shun-yee 7,6 miljoen Hongkongse dollar, of zo'n 970.000 dollar (870.000 euro). De parkeerplaats in kwestie bevindt zich in The Center, de op vier na hoogste wolkenkrabber in de stad, die twee jaar geleden voor een recordbedrag van meer dan 4,5 miljard euro verkocht werd.

Financiële ongelijkheid

Deze aankoop komt overeen met het dertigvoud van het gemiddelde jaarloon in Hongkong. Dat toont nog eens grote financiële ongelijkheid in de Hongkongse samenleving aan, waar één op de vijf inwoners onder de armoedegrens leeft.

Betogingen

De aankoop gebeurde op het moment dat de economie de gevolgen van de betogingen begint te voelen, voornamelijk in de vastgoedsector. Voor magnaten is het geen groot bedrag, vergeleken met de waarde van de verdiepingen aan bedrijfsruimten die ze bezitten, verklaart Stanley Poon, algemeen directeur van Centaline Commercial aan Bloomberg.

Kleine bedrijven daarentegen moeten de deuren sluiten omdat ze de huur niet kunnen betalen, en burgers hebben het moeilijk om een redelijke woning te vinden.

Bron: Trends

Foto: Michael Siebert via Pixabay2/11/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België