Nieuws

DIGITAAL PASPOORT VOOR ELKE VLAAMSE WONING

Elke woning in Vlaanderen zal volgend jaar een ‘woningpas’ krijgen, een digitale map met daarin alle bouwvergunningen, energiecertificaten en andere documenten. Daarnaast zal ook elke woning een energielabel krijgen, net zoals elektrische toestellen.

Geen onaangename verrassingen

Drie jaar geleden sloot de Vlaamse regering het ‘energiepact 2050’ samen met de bouwsector. De bedoeling hiervan is om woningen in Vlaanderen duurzamer en energiezuiniger te maken. In dit kader heeft de Vlaamse regering een tussentijdse evaluatie gemaakt en enkele nieuwe voorstellen goedgekeurd.

Zo zal elke woning in Vlaanderen in 2018 een ‘woningpas’ krijgen, de Vlaamse regering noemt het zelf een ‘digitaal paspoort’ met alle documenten. Die woningpas kunnen ook potentiële kopers of huurders van een woning inkijken, zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Energielabel

In die woningpas zit ook het energiecertificaat van de woning, het zogeheten ‘EPC’. Vandaag krijgt elke woning een label tussen nul en zevenhonderd, waarbij nul een zeer energiezuinige woning is. Dat systeem zal veranderen: in de toekomst krijgen huizen op dezelfde manier een energiecertificaat als elektrische toestellen: van A tot F.

Bron: VRT Nieuws11/12/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België