Nieuws

DRIE NIEUWE VASTGOEDTRENDS IN AANTOCHT

In wereldsteden zoals Tokio en Singapore zijn ze op het gebied van woondtrends lichtjaren vooruit op ons land. ‘Third places’, ‘rewilding’ en ‘inspansion’ zijn drie nieuwe termen die pas de komende jaren in onze steden hun intrede zullen doen.

1. Third places

Een eerste trend die richting onze kontreien trekt, is ‘third places’. Het zijn leuke plekjes over heel de stad waar je even een tussenstop kan maken, e-mails kan checken op je laptop, een koffietje drinken of gewoon even tot rust komen. Openbare wifi, stopcontacten en andere basismaterialen zijn vanzelfsprekend. Deze creatieve hotspots kunnen koffiebars, trendy lunchbars of zelfs ruimtes in musea zijn.

2. Rewilding

De tijd dat grote appartementsblokken alleen maar een hoop stenen op elkaar waren, is al een tijdje voorbij. Steeds meer zie je een tuin op de 7de, 13de of 24ste verdieping van een skywalker. Deze trend werd gedoopt met de term ‘rewilding’ en is een terugkoppeling naar de natuur. Wie houdt er immers niet van een streepje groen in het hartje van een bruisende stad?

3. Inspansion

Waar de eerste twee trends nog op relatief korte termijn hun intrede zullen doen in Europa, zal dat minder snel het geval zijn met ‘inspansion’. Bij deze trend wordt een ongebruikt of verlaten treinstation bijvoorbeeld omgetoverd tot een luxehotel met zwembadencomplex. Het idee achter inspansion is dat de stad letterlijk van binnenuit naar buiten groeit.17/06/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België